Pogaci (pogacele)

Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 500 g jumari
  • 30 g drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • (daca jumarile sunt nesarate)
  • 2 linguri rom
  • 1 ou
  • 100 g cascaval sau chimen
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu romul, galbenusurile, smantana si sarea, apoi cu faina si cu jumarile date prin masina de tocat. Se framanta bine pe planseta, se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu un pahar a carui gura e trecuta mereu prin faina ca sa nu se lipeasca aluatul. Rondelele se curata de surplusul de faina cu o pana, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, se ung cu ou si se presara cu cascaval sau chimen. Se coc la foc potrivit.
Pogacelele se servesc fierbinti ca gustare.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza

A inceput sa-mi placa sa fac tarte si cum aveam branza de la tara si dovlecel am zis ca este o ocazie perfecta ca sa fac o...

Aperitiv tarta cu dovlecel si branza
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise