Prajitura cu lamaie si afine

Prajitura cu lamaie si afine este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie un sfert de kg de biscuiti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 240 g biscuiti
  • 150 g unt
  • Pentru crema:
  • 330 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 375 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie mare
  • 110 g unt
  • 20 g gelatina praf
  • 200 g afine
  • 80 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru decor:
  • 30 g nuca de cocos

Mod de preparare

Prajitura cu lamaie si afine este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura trebuie sa macinati biscuitii si ii amestecati apoi cu unt.


Acestia se pun apoi pe fundul unei tavi tapetate cu folie alimentara. Se preseaza cu o lingura pe fundul formei si se da la rece.
In acest interval va puteti apuca de crema. Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc mic impreuna cu laptele.Cand s-a topit ciocolata stingeti focul si adaugati gelatina. Lasati sa se odihneasca vreo 10 minute dupa care puneti inapoi pe foc cateva minute. Luati apoi vasul de-o parte si lasati sa se raceasca de tot. Amestecati afinele cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Scoateti blatul de la frigider si puneti deasupra afinele. Untul se amesteca cu zeama de lamaie, iar frisca, bine batuta, se amesteca cu ciocolata racita si cu untul.
Puneti si aceasta compozitie peste biscuiti si dati la rece peste noapte
Cand s-a intarit, rasturnati prajitura cu fundul in sus pe un platou si scoateti folia cu grija.

Acoperiti cu o glazura facuta din bucatele de ciocolata cu frisca si coaja de lamaie.


Prajitura cu lamaie si afine se serveste asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.
Pentru concurs as prefera Set 12 piese pentru aperitive de la Kitchen Shop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca