Pricomigdale cu rom

Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 210 g zahar tos
  • 20 ml rom
  • 200 g nuci sau alune macinate
  • 8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat

Mod de preparare

Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3 ori in acest timp. Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca. Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine. Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, citeva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte. Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina. Se ia din compozitie cite o lingurita (cam cit o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda. Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce, imediat, cit se poate de mic si se lasa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se riumeneasca frumos. Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pina ce li se desprinde coaja subtire (simburele aluneca afara din coaja, cind se preseaza cu doua degete) cu usurinta. Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala). Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca