Rulada de nuca cu martipan

Din oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va amesteca bine cu untul. Amestec

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 1 unt
  • 400 g martipan
  • 200 g nuca macinata si prajita
  • putin rom

Mod de preparare

Din oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va amesteca bine cu untul. Amestecam foarte bine si martipanul cu nuca, pana ce devine o pasta ce se poate intinde usor. Se unge piscotul cu ½ din crema si punem deasupra martipanul intins cu sucitorul. Se pune cealalta jumatate de crema si se rasuceste. Se poate orna cu glazura de ciocolata sau cu zahar pudra amestecat cu cacao.
Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tiramisu

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...