Rulada de piscot cu crema Bailey’s

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si s

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua proaspete
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 1 pic de sare
  • pentru crema: 400 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g margarina Rama
  • 200 g zahar pudra
  • 100-200 ml Bailey’s adaugat dupa gust

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Faina se presara in bol si se amesteca bine cu praful de copt. La albusuri se adauga sare si se bat spuma tare. Se pune peste galbenusuri jumatate din faina, albusurile si la final cealalta jumatate de faina. Se amesteca cu grija cu un facalet, avand grija ca spuma sa nu se taie. Daca optati pentru rulada, se va coace un aluat subtire de piscot. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune aluatul de o grosime de 5-6 mm si se coace in cuptorul preincalzit. Timp de 8-10 minute la 175 grade. (Piscotul subtire se arde foarte repede). Cand este gata se indeparteaza hartia de copt, dar nu se intoarce blatul ci se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza. Se lasa sa se raceasca.

Sfat! Este indicat sa nu deschideti usa cuptorului in timp ce se coace piscotul.

Se prepara crema. Se amesteca laptele cu faina pana se omogenizeaza, se fierbe pana se ingroasa si se lasa la racit. Margarina se freaca cu zaharul pudra, se amesteca cu cacao, si se amesteca toate cu faina cu lapte si se adauga Bailey’s, dupa gust.

Se desfac piscoturile si se umplu cu crema obtinuta apoi se ruleaza din nou, cu grija.
Se infasoara cu crema si pe exterior.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Spuma de capsuni

Tarta cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....

Ruladă de cașcaval în crustă de mac
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca