Stelute cu jeleu

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea coca o ora la rece. Se intinde apoi pe masa tapetata cu faina si se taie cu forma inim

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat: 125 g unt
  • 125 g zahar
  • un zahar vanilat
  • 3 oua
  • 500 g faina
  • umplutura: 200 g jeleu de cirese

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se lasa sa stea coca o ora la rece. Se intinde apoi pe masa tapetata cu faina si se taie cu forma inimioare. Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15-20 min la 180 grade. Se lasa sa se raceasca putin, se ung cu jeleu si se lipesc cate 2. Se poate folosi si gem sau finetti. Se lasa sa se usuce pe un gratar.


Se servesc ca atare sau la ceai, cafea.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!