Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare. Se
Se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din 125 gr. faina, un ou, 60 gr. unt, o lingura de apa rece, o lingurita de zahar si un praf de sare. Se aseaza la fel intr-o forma rotunda, si se inteapa fundul. Pentru crema, se freaca intr-o strachina 125 gr. de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri, pana se albesc. Se amesteca cu 40 gr. de faina bine cernuta (2 linguri nu prea pline), si totul se subtiaza cu 4 decilitri de lapte gros sau amestecat cu putina smantana. Se mai pune o lingura de unt topit, fara sa fie fierbinte, o lingura de apa si un praf de sare. Se toarna crema in forma imbracata cu aluat, atat cat sa vie cu jumatate de deget sub marginea de sus a aluatului. Se da la cuptor, la foc potrivit. Daca in timpul coptului se umfla aluatul din fund, se inteapa cu un ac. Se tine cam trei sferturi de ora si daca crema incepe sa se rumeneasca deasupra, se acopera cu o hartie umezita. Nu se scoate indata din forma, ci dupa ce s-a racit putin.
Chiar daca nu sunt deloc multumita de poze, fiind facute la ceas de seara, trebuie sa postez aceasta reteta pentru ca mi-a...
Pui cu legume in sos WorcesterIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.