Tartine cu vanilie si capsuni

1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar. 3. Se inglobeaza galbe

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 220 g zahar
  • 155 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 350 ml frisca
  • 400 g capsuni

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar.

3. Se inglobeaza galbenusurile, apoi 125 g faina amestecata cu praf de copt.

4. Se asaza compozitia intr-o forma pentru tarte cu fructe (Ø 26 cm) unsa si pudrata cu pesmet; se coace la cuptor cca 25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

5. Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu varful cutitului si se dau amandoua in fiert, in lapte. Se indeparteaza batonul de vanilie.

6. Se bat 4 galbenusuri cu 60 g zahar si se inglobeaza restul de faina.

7. Se toarna laptele cu vanilie, fierbinte si se inglobeaza atent.

8. Se toarna compozitia intr-o oala si se lasa la foc moale, amestecand continuu pana ce se ingroasa, dar nu trebuie sa fiarba!

9. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand.

10. Se bate frisca, 1/2 din cantitate se inglobeaza in crema si se asaza pe blat.

11. Se da la frigider cca 2 ore. Apoi se asaza deasupra capsunile taiate bucati.

12. Se prepara gelatina

13. Se toarna glazura pe tort si se la sa sa se intareasca.

14. Se decoreaza tortul cu restul de frisca.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine

Ne place mult fisticul, aroma lui si m-am gandit sa il combin intr-un tort, cu un jeleu de visine. Pasta de fistic am...

Desert tort cu crema de fistic si jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca