Trandafirasi

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina
  • 75 zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 40g fulgi migdale
  • 100 g marmelada portocale (sau gem de caise si visine)

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totul cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la frigider aproximativ 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200 C (ca de obicei, am incins cuptorul meu pe gaz la treapta cea mai joasa). Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o formisoara se decupeaza floricele.

3. Galbenusul se amesteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele de aluat si deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.

4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca, apoi se lipsesc doi cate doi cu marmelada, gem, etc, avand grija ca partea cu fulgii de migdale sa ramana deasupra.


Pofta buna!

Reteta Trandafirasi a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...