Trufe tavalite

Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua (galbenusurile)
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • un pachet de unt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 fiole de esenta de rom si una de vanilie
  • o punga mica de lapte praf (130 gr).
  • Pentru umplutura (optional): afine din dulceata sau visine din visinata
  • alune
  • migdale. (eu am umplut trufele cu afine din dulceata)
  • Pentru ornat: nuca de cocos si nuca macinata prin care tavalim trufele.

Mod de preparare

Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua. Se lasa pe foc si se amesteca continuu pana capata consistenta mierii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se scoate apa din el. Punem cu lingura treptat din crema racita, peste unt, omogenizam, apoi adaugam esentele si o parte din nuca macinata (pastram si pentru decor). Dam la frigider 30 de minute.

Din crema facem niste bilute pe care le umplem cu ce vrem (le-am umplut cu afine), dupa care le tavalim prin nuca de cocos si nuca macinata.

Trufele tavalite se pastreaza la rece.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca