Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua.
Trufele tavalite sunt fursecuri simple si delicioase. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga laptele, laptele praf si cacaua. Se lasa pe foc si se amesteca continuu pana capata consistenta mierii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma si se scoate apa din el. Punem cu lingura treptat din crema racita, peste unt, omogenizam, apoi adaugam esentele si o parte din nuca macinata (pastram si pentru decor). Dam la frigider 30 de minute.
Din crema facem niste bilute pe care le umplem cu ce vrem (le-am umplut cu afine), dupa care le tavalim prin nuca de cocos si nuca macinata.
Trufele tavalite se pastreaza la rece.
Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat...
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj