Pentru turta dulce cu scortisoara se ard 250 g zahar, apoi se sting cu 500 ml apa, dupa care se adauga inca 250 g zahar si se face un sirop.
Pentru turta dulce cu scortisoara se ard 250 g zahar, apoi se sting cu 500 ml apa, dupa care se adauga inca 250 g zahar si se face un sirop. Dupa ce s-a racit se adauga 3 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 3 lingurite de amoniac si o lingurita de bicarbonat stins cu lapte sau apa calduta. Se mai pun cuisoare sau scortisoara macinate. Se adauga faina, cat cuprinde, pentru a obtine un aluat potrivit. Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in forme diferite sau cu ajutorul unui pahar, dupa care se coc la foc potrivit. Din 3 albusuri si 250 g zahar pudra se face o bezea din care se ia cu lingura si se pune pe foaia fierbinte sau se fac forme, apoi se amesteca toate intr-un lighean.
Turta dulce cu scortisoara se poate servi cu zahar pudra deasupra.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa