Turta dulce glazurata

Turta dulce glazurata este desertul copilariei mele si imi placea sa savurez aceste prajiturele pline de savoare si arome.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 70 g faina + inca 170 g
  • 130 g zahar
  • 65 ml apa
  • 30 g unt
  • 1 ou mic
  • 1 vf cutit sare
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 vf cutit praf de cuisoare
  • 1 vf cutit ghimbir
  • 1 vf cutit nucsoara macinata
  • ½ lingurita coaja rasa de citrice.
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se caramelizeaza o lingura cu zahar si se toarna, cu grija, apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se adauga apoi, restul cantitatii de zahar, amestecat cu condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele). Dupa ce zaharul se topeste, se opreste focul si in siropul fierbinte se adauga 70 g faina. Se amesteca energic, pana cand se obtine o crema omogena. Se lasa sa se raceasca.
In compozitia racita, se adauga apoi, restul cantitatii de faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, oul, untul topit (si racit) si coaja de citrice. Se framanta bine aluatul pana cand acesta devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se umezeste o tava cu putina apa si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se formeaza cu mainile mici bile din aluat si se aseaza in tava cu 2 cm distanta intre ele.
In cuptorul incins la 180 de grade, se coc turtele dulci timp de 15-20 minute, pana cand acestea sunt usor intarite pe margini, iar in mijloc sunt inca moi.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Din cantitatile date ies aprox 50 buc. de dimensiuni mai mici, pe care le coacem in doua randuri. Aluatul ramas pentru a doua tava, se inveleste din nou in folie de plastic, pentru a nu se usca.
Glazura:
Intr-un vas cu peretii mai inalti, se mixeaza albusul pana cand creste, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea, pana cand se formeaza o bezea ferma. La final se adauga apa fierbinte si se mai mixeaza pana cand este incorporata.
Glazurarea:
Turtele dulci coapte si bine racite, se scufunda in vasul cu glazura si se scot apoi cu o lingura. Se aseaza pe un gratar si se lasa pana se intareste glazura sau pana cand nu mai puteti de pofta!


Turta dulce glazuarata se serveste rece.

Sursa retetei de turta dulce glazurata este siteul truedelights.ro.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii