Turta dulce pentru Craciun

Turta dulce pentru Craciun cu aroma ei de scortisoara si nucsoara te ajuta sa simti si mai bine savoarea sarbatorilor de iarna. Pentru acest desert de Craciun se amesteca ingredientele uscate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 50 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 3/4 cup zahar
  • 1 lingurita de ghimbir
  • proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare

Turta dulce pentru Craciun cu aroma ei de scortisoara si nucsoara te ajuta sa simti si mai bine savoarea sarbatorilor de iarna. Pentru acest desert intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu, sarea si condimentele).
In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.
Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste noapte.
Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.
Se decupeaza cu formele de biscuiti si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.
Turta dulce pentru Craciun se poate orna cu glazura sau se poate lasa asa simpla.


Turta dulce pentru Craciun se serveste cu lapte sau cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

Preferata noastra :)

Ciorba de perisoare
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca