Turtite cu nuci si cacao

Turtitele cu nuci si cacao sunt foarte gustoase. Aceasta reteta de fursecuri o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete de dulciuri.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 250 gr nuca
  • 4-5 linguri cacao
  • 3 linguri rom
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 150 gr margarina
  • 1 lingurita zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru blat pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie din care se decupeaza rondele cu gura unui pahar. Se coc in tava unsa cu margarina. Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele rece. Se adauga cacaua si se fierbe crema, amestecand continuu. Se lasa crema apoi la racit, se adauga margarina si se omogenizeaza bine. Se lipesc cate doua rondele cu crema, apoi se presara cu zahar vanilat.


Fursecurile se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Pasca cu ciocolata
Lapte de pasare

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!