Placinta cu branza si cirese este delicioasa si foarte usor de preparat. Urmareste reteta si foloseste cirese proaspete sau din compot.
Cireselor le scoatem samburii si le rupem /taiem jumatati.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Adaugam ouale intregi si omogenizam bine.
Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec, iar cealalta parte mai mica, doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat, care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec, se fac grilaje zig-zag.
Intai asezam partea de aluat mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, adaugam cateva linguri din umplutura cu branza, asezam deasupra ei jumatati de cirese, adaugam restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat, o intepam cu furculita, apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele, ungem deasupra cu galbenus.
Coacem 30 de minute la foc mediu .
Dupa racire se poate taia felii.
Placinta cu branza si cirese se feliaza dupa ce s-a racit, si se poate servi presarata cu zahar.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii