Placinta cu mere

Niciodata n-as refuza o portie de placinta.

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • un pachetel praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama lasata. Se lasa la racit.

Se amesteca faina cu praful de copt si untul taiat cubulete, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamaie, galbenusurile si smantana si se framanta bine.

Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se aseaza peste foaie si se niveleaza.

Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...