Frageda si buna.
Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.
Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti