Prajitura cu branza si visine

Prajitura cu branza si visine este potrivita si pentru copii. Este o reteta de prajitura delicioasa, mai ales daca alegeti sa o preparati cu visine proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • zahar vanilat
  • Umplutura de branza
  • 450 branza de vaci proaspata
  • 200 g visine
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de prajitura: Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute.

UMPLUTURA-ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea pana devine o crema (putem sa folosim si blender de mana) adaugam faina si coaja de lamaie si amestecam.

Coca o scoatem de la frigider si o intindem intr-o foaie pe masa infainata. Rulam pe sucitor si se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt doar la baza, se niveleaza marginile, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul incalzit 5 minute

Scoatem tava se toarna 1/2 din crema, adaugam visinile si restul de crema, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor 20 minute la foc mediu spre mic, apoi se scoate folia si se lasa pana se rumeneste deasupra si pe margini.



Prajitura cu branza si visine se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar pudra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu broccoli si sos de rosii

Un pranz de post delicios!

Paste cu broccoli si sos de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca