Prajitura cu crema de vanilie si piersici este o prajitura simpla si delicioasa. Se prepara cu ingredientele: aluat, oua, piersici.
Pentru prajitura cu crema de vanilie si piersici se procedeaza astfel: se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine, apoi se adauga margarina si mirodeniile, iar la sfarsit faina si praful de copt. Forma in care se coace se unge cu margarina peste care se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos. Se da la cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.
Crema de vanilie
Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-un bol punem cele 5 galbenusuri de ou si faina. Turnam peste ele jumatate din cantitatea de lapte un pic caldut (cel amestecat cu zaharul, nu fierbinte). Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7 min. Se orneaza cu felii de piersici scurse bine de zeama daca sunt din compot, sau felii de piersici proaspete in sezon.
Dupa ce sta la frigider 2 ore.
Alte retete de prajituri recomandate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii