Prajitura cu fructe confiate de post

Aceasta reteta de prajitura de post poate fi adaptata si cu alte fructe, de exemplu cu fructe uscate, seminte, migdale, nuci alune, dar varianta cu fructe glasate este minunata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 500 ml cu apa
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 pliculet praf de scortisoara
  • 2 cuisoare
  • faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g)
  • portocala confiata
  • coaja de portocala
  • alte fructe confiate
  • stafide

Mod de preparare

Zaharul se caramelizeaza pana cand capata culoarea chihlimbarului.

Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat. In acest pas puteti adauga si 2 cuisoare daca doriti o prajitura mai aromata. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul. Se adauga faina apoi fructele confiate taiate marunt si stafidele.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa primele 10 minute de stat la cuptor se aseaza deasupra cu grija restul de fructe confiate taiate bucati.


Se lasa prajitura cu fructe confiate de post la racit dupa care poate fi servita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca