Prajitura cu morcovi si portocale

Prajitura cu morcovi si portocale este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de oua, faina, zahar, morcovi, ulei, zahar vanilat si coaja de portocala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 400 g mocov ras
  • 1 pahar ulei (200 ml)
  • un praf sare
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare

Prajitura cu morcovi si portocale este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura batem ouale cu zaharul pentru aproximativ 10 minute.
Adaugam uleiul si cand este incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt
Dupa ce am incorporat faina adaugam coaja de la portocale, esenta de vanilie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie
Urmeaza morcovii dati pe razatoare sau facuti la robot/blender.
Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o forma de 24cm diametru cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund, unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti.
Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50min pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa in forma 10-15 min, indepartam inelul si dupa racire completa se portioneaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.


Prajitura cu morcovi si portocale este un desert nemaipomenit, aromat si plin de vitamine. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii