Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris este o reteta minunata, simpla, o prajitura de casa cu crema delicioasa, o prajitura aspectuoasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 2 linguri de bulion
  • faina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foile
  •  
  • CREMA :
  • se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
  • se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )
  • se mixeaza apoi cu crema de gris.
  •  
  • GLAZURA:
  • la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)

Mod de preparare

Este foarte gustoasa, intr-adevar. Trebuie lasata insa cel putin o zi la frigider sa se mai inmoaie foile. Poate ca mi-au iesit un pic mai tari pentru ca am folosit praf de copt in loc de amoniac...

Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;

se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )

se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.

Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.

Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.

Reteta prajiturii cu foi de bulion si crema de gris a fost propusa de Elaida pe forum culinar.


Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Alcazare/Alcazale

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas...

Alcazare/Alcazale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca