Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris este o reteta minunata, simpla, o prajitura de casa cu crema delicioasa, o prajitura aspectuoasa.
Este foarte gustoasa, intr-adevar. Trebuie lasata insa cel putin o zi la frigider sa se mai inmoaie foile. Poate ca mi-au iesit un pic mai tari pentru ca am folosit praf de copt in loc de amoniac...
Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema:
se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )
se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.
Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.
Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.
Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.
Reteta prajiturii cu foi de bulion si crema de gris a fost propusa de Elaida pe forum culinar.
Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii