Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris este o reteta minunata, simpla, o prajitura de casa cu crema delicioasa, o prajitura aspectuoasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 2 linguri de bulion
  • faina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foile
  •  
  • CREMA :
  • se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
  • se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )
  • se mixeaza apoi cu crema de gris.
  •  
  • GLAZURA:
  • la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)

Mod de preparare

Este foarte gustoasa, intr-adevar. Trebuie lasata insa cel putin o zi la frigider sa se mai inmoaie foile. Poate ca mi-au iesit un pic mai tari pentru ca am folosit praf de copt in loc de amoniac...

Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;

se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )

se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.

Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.

Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.

Reteta prajiturii cu foi de bulion si crema de gris a fost propusa de Elaida pe forum culinar.


Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa