Prajitura de post cu mere si biscuiti (fara coacere)

Prajitura de post cu mere si biscuiti este un dulce delicios, ce se prepara rapid, fara a fi nevoie de cuptor. Prajitura cu mere este potrivita pentru zilele de post.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pachete de biscuiti simpli (120g/pachet)
  • 1,5 - 2 kg mere
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g stafide
  • 1 L apa
  • 400 g zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml esenta de rom

Mod de preparare

Apa si zaharul le punem la fiert pana cand zaharul se topeste. Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi. Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca.

Pana cand merele se fierb, intr-un bol punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie. In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200 ml apa. Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute mestecand continuu.
Dupa ce am terminat de fiert compozitia adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul.

Aranjam un strat de biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuiti se ung cu esenta de rom ramasa de la stafide , apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte. Continuam la fel cu inca 2 straturi de biscuiti si 2 de crema. Trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema.
Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie si sa putem taia prajitura.

Pofta buna!

Reteta de prajitura cu mere de post a fost propusa de: http://retetealina.blogspot.ro/


Serviti prajitura cu mere si biscuiti de post de la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca