Prajitura de post cu mere si morcovi este simplu de facut, in plus este o prajitura absolut delicioasa, pufoasa si aromata, potrivita si in zilele de post!
Stafidele se pun in apa calduta cu rom. Se vede asta in prima poza. Se amesteca uleiul cu zaharul.
Se adauga faina cu praful de copt, apoi marul si morcovul rase, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si stafidele.
Si incercam sa amestecam. Am pus mixerul cu carlige pentru aluat si am mixat pana la omogenizare.
Transferam aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Netezim frumos. Am pus pe deasupra niste seminte de dovleac decojite ca tot erau la indemana.
Coacem pana se aureste. Incercam si cu scobitoarea si daca e ok o scoatem afara.
O lasam sa se raceasca, o taiem si o servim curajosilor. Va zic, pana acum in afara de mine au gustat-o trei persoane care s-au declarat incantate. E racoritoare si usoara. Foarte buna tinand seama ca e de post.
Reteta de prajitura cu mere si morcovi de post a fost propusa de CameliaH pe forum culinar.
Serviti prajitura de post cu mere si morcovi dupa ce s-a racit.
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...
Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile taleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj