Prajitura delicioasa cu blat din fulgi de porumb

pentruconcurs desert cu fructe Un blat crocant din fulgi de porumb,aroma si savoare a fructelor aromate de primavara!!

Portii
8
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat (forma circulara cu diam.de 20 cm):
  • 150 g fulgi de porumb
  • 75 g unt moale
  • 3 linguri miere de albine
  • un plic de gelatina
  • Crema caramel:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 2 plicura zahar vanilat,
  • 3 lingurite de nes decofeinizat
  • un plic de gelatina,
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe;o mana de visine,
  • o mana de capsuni
  • 100 ml frisca lichida
  • o mana de visine
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de gelatina
  • Decor:
  • visine si capsuni

Mod de preparare

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila,pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de casuni. Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste apoi se adauga gelatina hiodratata in 100 ml apa rece apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste blatul din fulgi de pormb apoi se presara deasupra bucatele nmici de capsuni si se da la rece cca 30 minute. Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe,se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toaqrna peste crema caramel,se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii