Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se
Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se incorporeaza in acest amestec ciocolata topita. Se adauga in compozitie galbenusurile, apoi faina, si se amesteca totul bine. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de unt cu galbenusuri. Se unge cu unt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune forma in bain-marie si se baga in cuptor. Se lasa la copt 1 ora si 20 de minute. Se bate smantana cu telul intr-un vas, cu vanilia si romul si 1 cub de gheata pisata. Cand prajitura este coapta, se lasa la racit, apoi se rastoama pe un platou si se imbraca in crema de smantana.
Inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider. Alte retete de dulciuri:
Prajitura negresa
Prajitura alba ca zapada
Cremsnit