Africana

Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr ciocolata
  • 1 jumatate pahar de apa
  • 250 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 250 ml smantana
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se incorporeaza in acest amestec ciocolata topita. Se adauga in compozitie galbenusurile, apoi faina, si se amesteca totul bine. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de unt cu galbenusuri. Se unge cu unt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune forma in bain-marie si se baga in cuptor. Se lasa la copt 1 ora si 20 de minute. Se bate smantana cu telul intr-un vas, cu vanilia si romul si 1 cub de gheata pisata. Cand prajitura este coapta, se lasa la racit, apoi se rastoama pe un platou si se imbraca in crema de smantana.

Inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider. Alte retete de dulciuri:

Prajitura negresa

Prajitura alba ca zapada

Cremsnit

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca