Amandine

Reteta de amandine cunosate foarte multe variatii, iar aceasta este doar una dintre ele. Amandinele sunt prajituri cu ciocolata delicioase, perfecte pentru masa de sarbatoare.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 200gr. zahar pudra
  • 250 g unt/margarina
  • 100 g ciocolata neagra(75% cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Siropul:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 70 ml frisca
  •  

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema: Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca. Se lasa la rece pana la asamblare.

Siropul: Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

Glazura: Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Asamblare: Blatul se taie in 2 foi egale. O foaie se aseaza pe o tava, se insiropeaza,nu foarte mult, se intinde crema, se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.


Dupa o ora se scoate amandina de la frigider si se acopera cu glazura, se lasa la rece, apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa