Apple Crumble Reinventat

Apple Crumble Reinventat este o reteta adaptata a celebrei placinte cu mere crocanta. Este o reteta de placinta cu mere foarte usor de pregatit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele
  • 1/2 lingura pt uns tava
  • restul pt aluat)
  • 1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)
  • stafide
  • merisoare
  • prune uscate
  • nuci
  • migdate (ce aveti prin casa) - optional
  • fulgi de ovaz - optional
  • 8o gr zahar -> pt aluat
  • 3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)
  • scortisoara
  • 250 gr faina

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca impreuna cu faina si cele 80 gr de zahar. Se amesteca cu degetele pana ce rezulta bucatele mici de firimituri + cateva bucatele mai mari. Se da la congelator pt 10-15 min.

Intre timp se prepara merele. Acestea se curata de coaja, si se taie patratele (cam de 1-2 cm). Se pune o lingura de und intr-o tigaie incapatoare. Dupa ce s-a topit se adauga zaharul (cele 3-5 linguri) si se caramelizeaza un pic (atentie sa nu se arda zaharut pt ca va deveni amar). Se adauga merele si se calesc pana acestea se inchid un pic la culoare si se mai inmoiaie. Se adauga si stafidele, merisoarele cateca nuci/migdale si putina scortisoara. Dupa ce sunt gata, se ia tigaia de pe foc si se lasa 1-2 minute sa se odihneasca.

Se ia o tava si se unge cu unt. Se pun merele (fara zeama), se uniformizeaza, iar deasupra se pune aluatul sfaramitat. Peste aluat se pun fulgii de ovaz si cateva nuci (optional).

Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute (pana se rumeneste aluatul).


Placinta cu mere se lasa putin sa se racoreasca dupa care se poate servi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajeala de purcel

"Reteta romaneasca"

Prajeala de purcel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca