Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din alu
Se amesteca nuca impreuna cu zaharul si putina scortisoara, iar untul se pune la topit intr-un vas. Intr-o tava unsa cu unt, se asaza o foaie din aluatul pentru placinta, se unge cu unt, se mai pun doua foi, de asemenea unse cu unt, apoi se pune un strat de nuci. Se asaza deasupra o foaie unsa cu unt, se presara un alt strat cu nuca si se pune alta foaie unsa cu unt. Deasupra se asaza 2-3 foi, unse fiecare cu unt. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi se pune baclavaua la cuptor. Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul, romul, vanilia si coaja de lamaie. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se toarna deasupra o parte din sirop si se mai lasa putin in cuptor.
Baclavaua se serveste stropita cu restul de sirop.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu Turta dulce Prajitura televizor
Clatite, cu dragoste pregatite. Mie îmi plac clătitele, fie că sunt cu umplutură dulce ori sărată. Nu uitaţi...
Clatite cu sunca si ciuperciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura