Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stro
Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stropeste cu ulei. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi, stropite cu ulei. Se pune din nou umplutura de nuci si se acopera cu ultima foaie de placinta, stropita cu ulei. Se taie cu un cutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduce baclavaua in cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se toarna peste ea siropul de zahar, caldut.
Baclavaua se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Turta dulce Ciocolata de casa
Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa