Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stro
Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stropeste cu ulei. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi, stropite cu ulei. Se pune din nou umplutura de nuci si se acopera cu ultima foaie de placinta, stropita cu ulei. Se taie cu un cutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduce baclavaua in cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se toarna peste ea siropul de zahar, caldut.
Baclavaua se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Turta dulce Ciocolata de casa
Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel scazut de colesterol.Se prepara foarte...
Friptura de iepure la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa