Baclava cu alune si smochine

Baclavaua cu alune si smochine cu foi de placinta este un desert turcesc foarte dulce si insiropat, pe cat de gustos pe atat de usor de facut.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr nuci
  • 150 gr alune
  • 5 gr scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta
  • 200 gr unt
  • 200 gr smochine
  • 250 gr zahar
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se amesteca nucile, alunele si smochinele cu 50 gr zahar, scortisoara si 60 ml apa. Se taie foile de placinta in doua si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se adauga jumatate din umplutura, apoi se acopera cu 6 foi unse. Se intinde cu restul de umplutura si se acopera din nou cu 6 foi unse cu unt. Se taie in rulouri sau patrate si se toarna unt topit printre taieturi. Se introduce prajitura in cuptor si se lasa la copt. Se toarna peste baclava, dupa ce s-a racit, un sirop format din 200 gr zahar cu 200 ml apa si sucul de la o lamaie.


Baclavaua cu alune si smochine se serveste dupa ce s-a racit.
Alre retete de dulciuri:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca