Batoanele cu cocos sunt niste prajituri delicioase de casa cu blat subtire de cacao si crema cu gust intens de cocos. Sunt minunate si deloc greu de pregatit.
Batem galbensurile cu zahar pana cand s-au deschis la culoare si sunt pufoase. Adaugam faina cernuta impreuna cu cacao si un varf de sare, amestecam usor.
Mixam albusurile pana sunt spuma si formeaza varfuri.
Adaugam putin din cantitatea de albus batut pentru a omogeniza si fluidiza amestecul de oua, iar apoi il incorporam pe tot, amestecand usor de jos in sus, ca sa avem un amestec pufos. Intindem aluatul in strat subtire in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 10-12 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Fiind un blat subtire nu trebuie sa stea foarte mult sau la temperaturi ridicate.
Pentru crema tot ce avem de facut este sa amestecam ingredientele pana la omogenizare.
Dupa ce s-a racit blatul, intindem deasupra crema in strat uniform, nivelam bine si dam la rece.
Topim ciocolata la baie de aburi.
Scoatem prajitura din frigider, o taiem in batoane de bucati egale si o "imbaiem" in ciocolata topita, dupa care asezam fie pe un gratar, fie pe o hartie de copt antiaderenta.
Lasam sa se intareasca ciocolata si le servim cu pofta :).
Servim batoanele cu cocos oricand ne e pofta de ceva bun. Sunt perfecte langa cafea.
De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...
Rață înăbușită în suc de ananasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj