Batoane Nanaimo

Se amesteca ingredientele pe rand si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei, neaparat cu ulei ( sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt). Se da 10 m

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 masura de unt topit
  • 1/2 masura zahar
  • 5 linguri cacao cernuta
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 1 1/2 masura de biscuiti cu cacao macinati
  • 1 masura de nuca de cocos
  • 1/2 masura de nuci prajite si taiate

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pe rand si se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei, neaparat cu ulei ( sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt). Se da 10 minute la cuptor incins.

1/3 masura unt la temperatura camerei se amesteca cu 1 1/2 lingurita esenta de vanilie, cu 4,5 linguri de pudra de ou. 1/4 masura de lapte se amesteca cu 3 cesti zahar. Se amesteca totul bine si se intinde peste blat.

50 gr. unt se amesteca cu 150 gr ciocolata topita. Se intinde peste crema si se da la rece sa se intareasca.


Pofta buna!

Reteta Batoane Nanaimo a fost propusa de alessia antonia pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata gasiti aici:

Prajitura cu mere si fulgi de ciocolata,

Negresa cu nuci,

Negrese apetisante

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca