Bomboane de cafea cu nuci

Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta jumatate se adauga nucile mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 gr. cafea naturala
  • 500 gr. zahar
  • 200 gr. nuci macinate

Mod de preparare

Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta jumatate se adauga nucile macinate si se pun pe masina sa dea citeva clocote. Se lasa sa se raceasca intr-un vas cu apa rece atit cit sa poarta suporta mina si se fac bomboane. Imediat ce li s-a dat forma, se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra siropul de cafea, pastrat deoparte fierbinte. Siropul glaseaza bomboana. Este bine sa lucreze doua persoane, fiindca glazura se intareste foarte repede.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide