Briose cu branza si struguri

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.

Portii
14
Timp pregatire
110 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime
  • 5-6 linguri de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • un varf lingurita sare
  • 2 linguri vin
  • 2 lingurite cacao
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco
  • Cacao
  • pentru decor:
  • Stafide
  • struguri
  • bomboane decorative

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

Crema de vanilie: se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.

Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.

Pofta Buna!

Timp total: 2h 30min

Portii: 14

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din alune/nuci caju si ciuperci

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și...

Pate din alune/nuci caju si ciuperci
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii