Briose cu cafea

Briosele cu cafea sunt pur si simplu delicioase. Cu o puternica aroma de cafea, merg de minune la micul dejun sau langa o cana cu ceai intr-o dupa-amiaza ploioasa. Urmeaza reteta de briose si nu mai sta pe ganduri.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 4 oua
  • * 6 linguri zahar brun
  • * 30 ml cafea cu cardamom
  • * 8 linguri faina
  • * 1 lingura pudra de roscove
  • * 1 praf de copt
  • * 70ml frisca lichida pentru decor
  • * 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara o cafea concentrata din o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun.
Se adauga cafeaua racita amestecand usor.
Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec.
Compozitia obtinuta se toarna in formele "cescute" din silicon, si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat.

Sursa acestei retete este blogul culinar: http://simonapatras.blogspot.ro/


Dupa ce s-au copt, briosele cu cafea se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.
Se sevesc cu placere!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide