Briose cu cappuccino

Briose cu cappuccino este o reteta simpla de briose aromate. Briosele cu cappucinno sunt perfecte pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200 g zahar
  • - 115 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic
  • - zahar vanilat)
  • - 2 lgt praf de copt
  • - 1 varf de lgt de sare
  • - 180 g faina
  • - 85 ml lapte
  • - 2 plicuri de cappuccino
  • - 1 lgt rasa de cacao
  •  
  • Pentru frosting:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 300 g ciocolata cu capuccino
  • - 1 plic capuccino

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min. Se adauga ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
Se adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pentru briose tapetata cu hartiute. Se umple doar 3/4 din hartiuta de briose, pentru ca vor creste. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul este recomandat sa se faca de seara, iar dimineata se mixeaza 1-2 minute cu mixerul,
Se topeste la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se adauga plicul de cappuccino,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Se pune compozitia in posh si se orneaza briosele dupa ce s-au racit.

Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele cu cappuccino se servesc dupa ce s-au racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca