Briose cu capsuni si crema

Briosele cu capsuni sunt simplu de facut, aspectuoase, aromate si gustoase, perfecte pentru cei mici si cei mari.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru 12 briose :
  • - 170 gr faina
  • - 200 gr zahar
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - praf de sare
  • - 115 gr unt topit
  • caldut
  • - 2 oua mari
  • - 5 linguri sirop de capsune incalzit
  •  
  • frostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:
  • - 200 ml frisca lichid
  • - 220 gr ciocolata alba taiata bucatele
  • - 2 linguri sirop capsune
  • - 1 picatura de gel colorant Wilton

Mod de preparare

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate face seara si se depozitateaza in frigider (este obligatoriu ca acesta sa stea la rece). Se topeste ciocolata la bain marie si se amesteca cu frisca incalzita (nu trebuie sa ajunga le fierbere - ci doar sa putin incalzita, cat sa se topeasca ciocolata complet). Se incorporeaza si siropul si picatura de colorant, se omogenizeaza. Se pune la rece pentru minim 6 ore!

Pentru briose se amesteca toate ingredientele solide (exceptie zaharul) intr-un bol si se lasa de-o parte. Separat se bat foarte bine ouale impreuna cu zaharul pana ce devin cremoase, moment in care se adauga untul caldut si siropul de capsune mixand cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adauga apoi amestecul de ingrediente uscate, putin cate putin, mixand pana la omogenizarea completa. Se toarna in formele in care s-au pus hartiute de briose si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce trec testul cu scobitoarea.

Cand briosele s-au racit se trece la finalizarea frosting-ului. Se mixeaza, timp de 2 minute amestecul de ciocolata alba, pana ce capata o consistenta cremoasa si densa. Apoi se orneaza cu posh-ul si se decoreaza dupa imaginatie.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este http://shabbychicshop.ro/asternuri-de-pat/797-perna-birds-khaki-22x70-cm.html


Briosele cu capsuni se servesc reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca