Briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina de cea mai buna calitate
  • 50 g fulgi de cartofi
  • 100 g cascaval ras
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ou
  • ½ pachet drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 4 felii sunca afumata
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita ketchup
  • 1 lingura smantana
  • ½ lingura unt
  • 1 sfert dintr-o ceapa rosie foarte mica
  • putina sare
  • piper

Mod de preparare

Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).

Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.

Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.

Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.

Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.

Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.


Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.

Alte retete recomandate:

Briose cu cascaval (din aluat de foi)

Briose cu cocos prajit

Briose cu visine si mac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac placintar

Supa crema de dovleac placintar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca