Briose cu ciocolata

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • fulgi de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pana se topeste apoi se adauga uleiul ca la maioneza pe urma laptele si coaja de lamaie. Se amesteca cu albusul batut spuma, cu praful de copt stins in putin suc de lamaie, faina si fulgii de ciocolata.

Se pun cu o lingura in formele de briose si se baga la cuptor .


Se servesc dupa ce s-au racit putin, eventual pudrate cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...