Briose cu crema de branza

Reteta de briose cu crema de branza este foarte gustoasa. Este o prajitura pufoasa care contine ca ingrediente: crema de branza, zahar, faina, praf de copt, smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr crema de branza
  • 250 gr zahar
  • 175 gr merisoare
  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 ml smantana dulce

Mod de preparare

Se bate crema de branza cu 25 gr zahar si se pune la rece. Se incalzesc merisoarele cu 25 gr zahar pana cand incep sa plesneasca. Se zdrobesc usor, apoi se lasa la racit. Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga zaharul ramas, praful de copt si putina sare. Se adauga ouale, uleiul, vanilia, merisoarele fierte si se amesteca. Se distribuie compozitia in formele de briose, si se face o mica gaura in fiecare, unde se pune cate un cocolos de branza. Se coc in cuptorul incins la 170 de grade, cca 25 de minute, pana se rumenesc.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu visine

Pasca cu ciocolata

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...