Briose cu dovleac

Briose cu dovleac este o reteta de prajitura cu dovleac dintre cele multe astfel de retete de pe culinar.ro. Pentru a pregati briose cu dovleac aveti nevoie in primul rand de dovleac.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g dovleac crud
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 150 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem. Peste acest gem adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit.

Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale. Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt, apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine.
Incorporam usor de tot iaurtul, obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta. Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.


Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca