Briose cu marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, faina,unt, zahar, ou, praf de copt, lapte, nuca macinata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½ cana faina
  • 1½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana lapte
  • ½ cana nuca macinata
  • marmelada

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul. Ingredientele uscate se amesteca, apoi, alternand, punem laptele si untul.

Se pune in forme ~ 1 lingura de aluat, facem o adancitura in care punem o lingurita de marmelada si acoperim cu restul de aluat.

Se coc ~ 30-35 minute.


Cat sunt fierbinti, se ung deasupra cu unt.

Alte retete recomandate:

Mucenici moldovenesti

Pasca cu ciocolata

Ciocolata de casa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...