Briose cu marmelada

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu marmelada sunt necesare urmatoarele ingrediente: marmelada, faina,unt, zahar, ou, praf de copt, lapte, nuca macinata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ cana unt sau margarina
  • ½ cana zahar
  • 1 ou
  • 1½ cana faina
  • 1½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana lapte
  • ½ cana nuca macinata
  • marmelada

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 175 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul. Ingredientele uscate se amesteca, apoi, alternand, punem laptele si untul.

Se pune in forme ~ 1 lingura de aluat, facem o adancitura in care punem o lingurita de marmelada si acoperim cu restul de aluat.

Se coc ~ 30-35 minute.


Cat sunt fierbinti, se ung deasupra cu unt.

Alte retete recomandate:

Mucenici moldovenesti

Pasca cu ciocolata

Ciocolata de casa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...