Briose cu rom

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu rom sunt necesare urmatoatele ingrediente: faina, amidon, zahar, praf de copt, rom, ulei, oua, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri rom
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • sare
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat.

Oul se bate spuma cu zaharul, uleiul si romul si i se adauga amestecul de faina.

Se pune aluatul in forme si se coace ~ 20-25 minute.


Se pot servi dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Lapte de pasare

Cornulete de post

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii