Briose cu rom

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu rom sunt necesare urmatoatele ingrediente: faina, amidon, zahar, praf de copt, rom, ulei, oua, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri rom
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • sare
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat.

Oul se bate spuma cu zaharul, uleiul si romul si i se adauga amestecul de faina.

Se pune aluatul in forme si se coace ~ 20-25 minute.


Se pot servi dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Lapte de pasare

Cornulete de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...