Briose cu rom

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu rom sunt necesare urmatoatele ingrediente: faina, amidon, zahar, praf de copt, rom, ulei, oua, zahar vanilat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri rom
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 pachet zahar vanilat
  • sare
  •  

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu amidonul, praful de copt, sarea si zaharul vanilat.

Oul se bate spuma cu zaharul, uleiul si romul si i se adauga amestecul de faina.

Se pune aluatul in forme si se coace ~ 20-25 minute.


Se pot servi dupa ce s-au racit putin.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Lapte de pasare

Cornulete de post

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!