Briose cu visine

Briosele cu visine sunt delicioase. Mici si pufoase, briosele cu visine sunt o gustare dulce delicioasa, potrivita de pus la pachet si pentru cei mici.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 12 briose:
  • 400 gr visine
  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 120 gr unt
  • 150 gr iaurt natural
  • 3 oua
  • un pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie
  • hartii pentru briose si optional zahar praf pentru pudrat

Mod de preparare

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.
Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit. Mixezi bine si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt. Omogenizezi si adaugi si fructele bine spalate, scurse si urscate pe un servet.
Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.

Se lasa la cuptor 30 de minute.


Briosele cu visine se pot servi fie caldute, fie reci, pudrate cu zahar pudra, dupa preferinte.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Tort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos