Briose de primavara sunt decoratiuni delicioase pentru orice masa festiva, se pot prepara impreuna cu copii si aduc instantaneu buna dispozitie.
Complexitate
redusa
Ingrediente
Pentru blat:
140g unt foarte moale
140g zahar brun
3 oua medii
100g faina
25g amidon;
Pentru decor:
600g zahar pudra cernut
3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie
colorant alimentar verde si roz
flori decorative de zahar.
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se aranjeaza 24 hartii pentru briose intr-o tava de copt. Se bat laolalta toate ingredientele pentru blat, timp de 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte compoitia in formele de hartie, astfel incat sa fie pe jumatate pline, apoi se da la cuptor 12-15 minute, pana cand cresc si devin aurii. Se lasa la racit pe un stativ de metal.
Se amesteca zaharul pudra cu apa, pana cand se obtine o consistenta omogena. Se ung cu acest amestec 8 prajiturele. Restul de glazura se imparte in doua si se coloreaza in culori diferite. Apoi se ung cate opt prajituri cu glazura din fiecare culoare. La final, prajiturele se vor decora cu flori de zahar si se vor lasa sa se intareasca.