Briose Dots

Pentru a prepara aceasta reteta de briose dots sunt necesare urmatoarele ingrediente: ciocolata, oua, zahar, faina, unt, praf de copt, lapte, branza, smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg ciocolata
  • 3 oua
  • 15 dkg zahar
  • 5 dkg faina
  • 7
  • 5 dkg unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 25 dkg branza
  • zahar pudra
  • smantana

Mod de preparare

Taie ciocolata bucati si amestec-o cu faina si praful de copt. Intr-un vas, bate galbenusurile impreuna cu zaharul si untul moale. Apoi, pregateste branza asemenea umpluturii pentru clatite: zahar pudra si smantana, fara sa fie prea lichid.

Adauga amestecul la aluat. Adauga putin lapte si zaharul vanilat.

Bate o spuma tare din albusuri impreuna cu putina sare, adauga o parte la aluat, cu miscari rapide cu ajutorul unei linguri de lemn, iar restul incorporeaza-l cu grija, incet.

Apoi adauga amestecul de faina, praf de copt si ciocolata. Toarna intregul amestec in formele de briose, si pune la copt 30 de minute (la 175 de grade sau la treapta 4).


Pentru a obtine efectul de Dots la sfarsit poti decora briosele cu glazura de ciocolata.

Alte retete recomandate:

Briose inimioare cu banane si ciocolata

Briose pufoase

Briose simple

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare

Preferata noastra :)

Ciorba de perisoare
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca