Buturuga cu ciocolata

Buturuga cu ciocolata este o prajitura de casa minunata, cu crema de ciocolata, ce se pregateste indeosebi de Craciun.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 125 g făină
  • 125 g zahar
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 3 linguri pline de zahar
  • 1 lingura de cacao
  • coaja de la 2 portocale mari
  • zeama de la 1/2 de portocala
  • 2-3 linguri de frisca lichida sau lapte
  • 2 ciocolate amarui
  • inca 100 g unt.
  •  

Mod de preparare

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă făina, câte putin. Albusurile se bat spumă separat, după care amestecul cu făina se încorporează usor în albusurile-bezea. Compozitia rezultată se dă aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preîncălzit, într-o tavă pătrată unsă cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.
Se încearcă cu scobitoarea să fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tavă, pe un servet foarte curat si umed, care se rulează si se derulează cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se lasă blatul derulat, pe servet sau mai bine pe un platou.

Crema d ciocolata:

toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

După ce crema s-a răcorit, se unge blatul cu un strat uniform, se rulează strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel obtinute iar cele 2 bucăti tăiate se pun sub formă de cioturi pe buturuga formată din ruladă. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se dă platoul cu buturuga la rece.


Prajitura Buturuga cu ciocolata se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii