Capsuni dublu-nvelite

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 capsuni mari
  • 1 ananas
  • 100 gr smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 100 gr ciocolata neagra de consum
  • 20 gr unt
  • 2 gr pasta de vanilie

Mod de preparare

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza sa fie fixate capsunile. Ciocolata si untul se topesc pe o baie de apa, la temperatura mica. In fiecare capsuna se introduce un element de fixare, care poate fi chiar o scobitoare. Se glaseaza fiecare capsuna cu ciocolata topita, in 1-2 straturi. Se fixeaza cu scobitoarea pe bucata de ananas si se da totul la rece. Smantana proaspata se bate la mixer, cu zaharul pudra pana se face frisca. La final se adauga vanilia, care va da aroma. cu o punga fara colt se orneaza platoul cu frisca. Daca aceasta este si ea rece, va ramane in forma care se doreste si nu va curge. Se decoreaza cu ciocolata rasa, pudra de cacao, fulgi de nuca de cocos sau alte decoratiuni.


Se serveste rece, taind felii din baza de ananas.

Alte retete:

Tiramisu Prajitura cu visine Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pinguini

Acesti pinguini sunt extraordinari ca si aperitiv pentru sarbatori.... aperitiv care este simplu, gustos si rapid. Este o...

Pinguini
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca