Chec cu morcovi, nuci si merisoare

Prajitura cu morcovi este una dintre preferatele mele, sunt foarte gustoase usor umede si foarte simplu de combinat. De data asta, am optat pentru un chec cu nuci si merisoare si sunt foarte multumita de rezultat.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 g faina
  • - 50 g nuci macinate sau taiate
  • - 250 g zahar
  • - 1 lingurita pudra ghimbir (optional)
  • - 1 lingurita praf scortisoara
  • - 250 g morcov razuit
  • - praf de sare
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr merisoare
  • - 1/2 lingura cacao
  • - 150 ml ulei

Mod de preparare

Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.


 Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.


Adaugam scortisoara, pudra de ghimbir si galbenusurile. Omogenizam bine. Galbenusurile se pot bate usor cu o furculita, inainte de a fi adaugate in spuma de albusuri.


Merisoarele le amestecam cu morcovul si cu nuca.


In spuma de albusuri, adaugam treptat faina, praful de copt, uleiul si morcovul care deja este amestecat cu merisoarele si cu nucile taiate grosier.


Omogenizam bine si turnam in tava de chec ¾ din compozitie.


In restul compozitiei, adaugam ½ lingura cacao neagra si amestecam.


Pe mijlocul tavii de chec, turnam amestecul cu cacao si dam tava la cuptorul incins pentru 30 minute .


 


 


 


 

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...